Антикорупційний суд заарештував мера Мукачева Балогу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про відправку в слідчий ізолятора мера міста.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту міського голову Мукачева Закарпатської області Андрія Балогу з альтернативою 30 млн грн застави. НАБУ і САП підозрюють його у зловживаннях на майже 75 млн грн під час продажу території стадіону «Авангард» в місті компанії голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо.

Таке рішення 26 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ погодженого прокурором САП задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Андрія Балоги запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 26 серпня 2024 року включно», – оголосив рішення суддя.

Одночасно Балозі визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді 30 млн грн застави. У разі внесення коштів він вийде із СІЗО під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Мукачева Закарпатської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали мера Мукачева Андрія Балогу та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн. Пізніше їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: