ВАКС засудив до ув'язнення кума ексдиректора ДБР Труби

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд судової справи за обвинуваченням колишнього керівника ГСУ Генпрокуратури.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим кума колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, ексначальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербину і засудив його до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Такий вирок 26 червня постановила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Щербину Ігоря В'ячеславовича визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України», – оголосив рішення суддя.

Остаточно Щербині призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією майна, крім частки в одній з квартир, з позбавленням класного чину старший радник юстиції, присвоєного наказом генерального прокурора від 11 серпня 2006 року.

Судді взяли під варту Щербину в залі суду на виконання вироку.

Крім того, судді конфіскували 74 487 доларів, які були предметом неправомірної вигоди, а також 21 200 доларів, які були у власності Щербини. З нього стягнули ще 94 344 грн процесуальних витрат.

Вирок винесла колегія у складі: головуючий Ігор Строгий, судді Леся Федорак та Віктор Маслов. Рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

За версією обвинувачення, Щербина за посередництва підприємця Валентина Шевченка вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів неправомірної вигоди начебто для колишнього директора ДБР Романа Труби за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії-забудовника. Вони отримали частину неправомірної вигоди в 75 тисяч доларів, після чого їх затримали. Шевченко пішов на угоду зі слідством у цій справі, яку затвердили.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС залишила в антикорупційному суді справу ексначальника ГСУ Генпрокуратури Ігоря Щербини. Раніше йому зменшили заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: