Фінляндія вперше визнала, що навчала бійців ЗСУ на своїй території

Читать на русском
Фінські військові інструктори вже підготували тисячі українців до повної готовності. Навчання було, зокрема, і на території Фінляндії.
фото Генштаб ЗСУ

У Міноборони Фінляндії офіційно визнали, що на їхній території проводилася підготовка українських військових. Таке зізнання прозвучало вперше.

Про це заявив глава Міноборони Антті Хяккянен, пише портал STT.

Фінляндія не планує відправлення своїх військових в УкраїнуФінляндія продовжить надавати допомогу Україні, але відправляти своїх військових до нашої країни не готова.

За його словами, інструктори Фінляндії вже підготували тисячі воїнів ЗСУ до повної бойової готовності. Навчання у переважній більшості проходило у рамках операцій під керівництвом ЄС та Великої Британії, деяке навчання провели і на території Фінляндії.

«Ми у Фінляндії проводили невеликі навчальні заходи. Насправді це була технічна підготовка, пов'язана з конкретним устаткуванням. Це частина звичайної оперативної підготовки на переданих бойових системах», – розповів Хяккянен.

Міністр уточнив, що інструктори у Фінляндії навчали воїнів ЗСУ по різних напрямках - від базової підготовки до підготовки спецназу. Він додав, що навчання було швидшим та ефективнішим у порівнянні з фінською моделлю підготовки призовників.

Як відомо, на території Європи українські військові проходять навчання переважно у рамках двох програм – Interflex на чолі з Британією, а також ініціативи EUMAM під егідою ЄС.

Нагадаємо, у березні Фінляндія приєдналася до ініціативи щодо закупівлі снарядів для України. У квітні Україна та Фінляндія підписали безпекову угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: