Іспанія надасть позику на 50 мільйонів євро для підтримки приватного сектора України

Читать на русском
Україна отримає від Іспанії пільгову позику на суму 50 мільйонів євро, а також додатковий грант у розмірі 1 мільйона євро у співпраці з IFC.
Фото: ua.depositphotos.com

Іспанія надасть пільгову позику на суму 50 мільйонів євро та додатковий грант у розмірі 1 мільйон євро у співпраці з IFC для підтримки стійкості приватного сектору України.

Про це міністр економіки, торгівлі та підприємництва країни Карлос Куерпо Кабальєро сказав на пресконференції в Києві, передає Укрінформ.

«Ми приїхали в Київ з представниками 23 іспанських компаній, що показує високий ступінь зацікавленості наших інвесторів зробити свій внесок у модернізацію України. Активна участь приватного сектора є одним із ключових моментів для успішного відновлення та трансформації України, і саме лідерство та досвід наших компаній можуть сприяти розвитку України в стратегічних сферах - таких як транспорт, інфраструктура, енергетика, агросектор, кібербезпека тощо», - зазначив міністр.

Іспанські підприємці розраховують на плідну зустріч з українськими діловими колами, де вивчатимуть можливості та проєкти, в яких можуть разом співпрацювати.

«Ми вже провели 4-те засідання Комісії міжурядового економічного та промислового співробітництва з метою зміцнення наших економічних зв'язків та знаходження можливостей для співпраці, аби допомогти Україні протистояти в цій війні та відновитися після загарбницької агресії», - додав Кабальєро.

У цілому, Іспанія надала понад 45 мільйонів євро гуманітарної допомоги та зробила внески до різних багатосторонніх фондів реконструкції. Військова підтримка Іспанії для перемоги України вже становить 230 мільйонів євро, а нещодавно підписана угода з безпеки між двома країнами передбачає фінансування в розмірі 1 мільярда євро. Крім того, Іспанія прийняла близько 330 тисяч українських біженців, які дуже добре інтегрувалися в економіку країни.

Кабальєро повідомив, що Іспанія виділить пільгову позику в розмірі 50 мільйонів євро та додатковий грант на 1 мільйона євро у партнерстві з IFC для підтримки стійкості приватного сектора України.

«Хотів би ще раз підтвердити непохитну прихильність уряду Іспанії до мужнього українського народу та готовність допомогти у досягненні майбутнього благополуччя для всіх громадян України», - запевнив міністр.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що друга партія ракет для Patriot від Іспанії вже прибула в Україну. До пакету, крім Patriot, входить друга партія танків Leopard, різні типи боєприпасів, у тому числі 155-мм артилерійські установки, системи боротьби з дронами тощо.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити з якими країнами підписано угоди та яку військову допомогу отримає Україна найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: