Латвія передасть українській лікарні обладнання

Читать на русском
Латвія надасть 340 тисяч євро на обладнання для української лікарні. Допомога включає 36 установок для штучної вентиляції легень і 12 моніторів життєвих параметрів пацієнта.
Фото: Getty Images

Уряд Латвії ухвалив рішення передати Чернігівській регіональній дитячій лікарні медичне обладнання на суму 343 308 євро.

Про це повідомляє Delfi.

МОЗ Латвії через представників парламентської делегації отримало запит на медичну підтримку Чернігівської регіональної дитячої лікарні, в якому згадано про необхідність додаткового медобладнання, зокрема для анестезії.

Розглянувши списки з потрібним обладнанням, міністерство ухвалило рішення передати Чернігівській регіональній дитячій лікарні 36 установок для штучної вентиляції легень та 12 моніторів життєвих параметрів пацієнта.

У МОЗ зауважують, що передача цього медичного обладнання не вплине на виконання основних функцій лікувальних закладів Латвії.

Нагадаємо, стало відомо, що цьогоріч Латвія виділить 6 мільйонів євро на підтримку розвитку інфраструктури в Україні, і таку ж суму підтримки планується закласти на 2025 рік.

Крім того, Латвія підготувала другу партію безпілотників для України, закуплених у рамках коаліції дронів. Перша партія вже їде до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: