У Кабміні відреагували на чутки про плани ЄС встановити мита на українські яйця та цукор

Читать на русском
Кабмін уже перевірив дані західних ЗМІ про те, що ЄС має намір запровадити мито на імпорт цукру та яєць, заявила Стефанішина.
Фото: РБК-Україна

Кабінет міністрів уже перевірив дані західних ЗМІ про те, що керівництво Євросоюзу має намір запровадити мито на імпорт українського цукру та яєць.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із питань євроінтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Європейській правді.

З якими країнами Європи Україна торгує найбільшеЗ ким із європейських країн Україна найбільше торгувала у 2023 році – на інфографіці. Найбільші обсяги експорту та імпорту з Польщею.

За її словами, інформація західних журналістів є помилковою – у керівництва блоку поки що немає намірів вводити обмеження на ці продукти.

«Жодних нових рішень щодо повернення мит на українські товари з боку ЄС на сьогоднішній день не планується», – заявила Стефанішина.

Нагадаємо, напередодні видання Financial Times заявляло, що нові тарифи нібито будуть оголошені у п'ятницю і становитимуть 419 євро за тонну білого цукру та 339 євро за тонну цукру-сирцю. Яйця коштуватимуть додатково 30 центів за кілограм.

Наприкінці травня Кабмін запровадив ліцензування експорту деяких продуктів до держав-членів Європейського Союзу. Зокрема, Україна заборонить експорт цукру до кінця 2024 року через те, що квота вже практично виконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: