ВАКС застосував запобіжний захід до експосадовця Мукачівської міськради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про відправлення в СІЗО колишнього посадовця міськради.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього начальника відділу комунальної власності та земельних відносин управління міського господарства Мукачівської міської ради Закарпатської області Артура Саміляка. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи мера Мукачева Андрія Балоги.

Таке рішення 27 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ігор Строгий, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Саміляка з альтернативою 10,1 млн грн застави. Сторона захисту заперечувала проти задоволення цього клопотання і вважала підозрою необґрунтованою.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Артура Саміляка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб», – ідеться в рішенні.

Одночасно йому визначили альтернативою 5 млн грн застави. У разі внесення застави на нього покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за міста Мукачево; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали мера Мукачева Андрія Балогу та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн. Пізніше їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: