Названо кількість авіабомб, які рф скинула на Харківщину від початку року

Читать на русском
Від початку року російська армія скинула на Харківщину майже 750 КАБів, сам Харків пережив понад 100 ракетних ударів.
фото ХОДА

З січня по червень росія завдала по Харкову та Харківській області понад 2 тисячі ударів, майже 750 з яких було завдано КАБами.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону у четвер, 27 червня.

Росія застосовує понад 3000 КАБів на місяць по мирних українцях – ЗеленськийОперація путіна по захопленню Харкова провалилася, але рф продовжує тероризувати мирне населення авіабомбами, особливо в прикордонних областях, заявив президент.

«Якщо підсумувати півріччя, то у нас по самому місту Харкову та Харківщині ворог завдав понад 2 тисячі ударів, з них майже 750 – це КАБи. Було понад 100 ракетних ударів по місту Харкову», – сказав він.

За його словами, зараз за добу армія рф випускає по Харківщині від 30 до 50 керованих авіабомб. Це по Харківському району, Чугуївському району, Вовчанському напрямку, Куп'янському та Ізюмському районам та населеному пункту Борова.

Один такий приліт завдає шкоди десяткам житлових будинків та тисячам квартир. Глава ХОДА додав, що від початку року росіяни пошкодили понад 7 тисяч об'єктів інфраструктури, з них майже 1100 знищено повністю.

Нагадаємо, вчора війська рф завдали ударів УАБами по Дергачах у Харківському районі, постраждали діти. Також нещодавно росія вперше запустила по Харкову модифіковану КАБ-250.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: