У Міноборони Чехії відповіли, скільки снарядів поставлять Україні у межах своєї ініціативи

Читать на русском
Чехія у межах ініціативи щодо постачання боєприпасів Україні забезпечила підписання контрактів на закупівлю приблизно півмільйона одиниць снарядів.
Фото: Bloomberg

Уряд Чехії у межах ініціативи щодо постачання артилерійських боєприпасів Україні забезпечив підписання контрактів на закупівлю приблизно півмільйона одиниць снарядів.

Такими даними поділилася пресслужба Міноборони країни.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Там розповіли, що станом на кінець червня свою участь у програмі підтвердили 18 держав. Планується, що всі законтрактовані боєприпаси передадуть Збройним силам України до кінця цього року.

«Перші постачання боєприпасів у рамках чеської боєприпасної ініціативи благополучно перебувають в Україні. Це десятки тисяч одиниць 155-мм боєприпасів, які були профінансовані Німеччиною та передані українським партнерам у другій половині червня. Це перша частина загальної суми в 180 000 одиниць боєприпасів, що фінансується за рахунок внеску Німеччини», – заявила міністерка оборони Яна Чернохова.

Вона додала, що кілька днів тому Чехія виділила на ініціативу ще 34 млн євро. Кошти спрямують на закупівлю снарядів у вітчизняного постачальника та їх подальшу передачу Україні.

Нагадаємо, станом на кінець травня країни Євросоюзу та НАТО виділили для ініціативи 1,6 млрд євро.

Раніше керівництво чеського МЗС повідомило, що з червня у рамках ініціативи ЗСУ отримуватимуть від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру щомісяця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: