У США проходять дебати Байдена і Трампа (оновлено)

Читать на русском
У четвер, 27 червня, у Сполучених штатах почались дебати між Джо Байденом та Дональдом Трампом. Теледебати відбуваються вперше ще до національних партійних з’їздів.
Фото: РБК-Україна

У США увечері у четвер, 27 червня, розпочалися телевізійні дебати між майбутніми кандидатами на посаду президента США – чинним главою Білого дому Джо Байденом та його попередником Дональдом Трампом.

Про це повідомляє канал CNN.

Теледебати відбуваються вперше ще до національних партійних з’їздів, тобто до офіційного висування кандидатів.

На вимогу Трампа, учасники дебатів не мають права мати при собі жодних записів, дозволяються лише чисті аркуші паперу та ручки. За умовою Байдена, дебати проходять без глядачів – у студії присутні тільки двоє ведучих. Мікрофони вмикаються лише тоді, коли надається слово, щоб учасники не перебивали один одного та не вставляли коментарі.

Очікується, що в жовтні, ближче до дня виборів, кандидати проведуть ще одні теледебати.

Під час дебатів Байден назвав себе першим за століття президентом США, за якого американські солдати не гинуть за межами країни.

Трамп у свою чергу заявив, що володимир путін ніколи не вдерся б в Україну, якби у Штатів був президент, якого поважають у світі. Він також назвав неприйнятною для США пропозицію путіна щодо України.

Доповнено:

Дональд Трамп вкотре заявив, що зупинить війну між росією та Україною в разі його обрання президентом США ще до того, як заступить на посаду 20 січня, передає власкор Укрінформу.

Експрезидент звинуватив чинного главу Білого дому у виділенні великих коштів Україні. За його словами, цього не треба було робити, а якби він був президентом, то Путін не розпочав би війну.

Водночас на запитання ведучих, чи підтримує він заяви путіна про умови припинення війни, Трамп відповів: «Ні». Своєю чергою Байден назвав путіна воєнним злочинцем.

«Він хоче відновити те, що було частиною радянської імперії. Якби у нас був справжній президент, якого путін поважає, він би ніколи, ніколи не вдерся б в Україну. У російській війні загинуло набагато більше людей, ніж вони думають… Вони говорять про цифри – ви можете подвоїти ці цифри, можливо, потроїти їх. Він (Байден - ред.) нічого не зробив, щоб зупинити... І насправді, я думаю, він заохочував росію до нападу», – висловився Трамп.

За словами Трампа, Байден «виділив 200 млрд доларів чи навіть більше Україні».

«Щоразу, коли Зеленський приїжджає до цієї країни, він іде з 60 млрд доларів. Він найбільший продавець в історії. Я не збираюся його критикувати, я нічого не критикую. Я кажу лише про гроші, які ми витрачаємо на цю війну. А ми не повинні були витрачати. Цього ніколи не повинно було статися. Як обраний президент я залагоджу цю війну між Путіним і Зеленським до того, як вступлю на посаду 20 січня. Я залагоджу цю війну. Людей вбивають так безглуздо і нерозумно», – запевнив Трамп.

Натомість Байден наголосив, що «путін – воєнний злочинець. Він убив тисячі й тисячі тисяч людей. І ясно дав зрозуміти одне: він хоче відновити те, що було частиною радянської імперії, а не просто (загарбати) шматок України. Це те, чого він хоче, і ти думаєш, зупинити це?» – контратакував Байден, звертаючись до Трампа.

Нагадаємо, 15 травня колишній президент США Дональд Трамп прийняв пропозицію нинішнього глави Білого дому Джо Байдена провести передвиборчі дебати між ними. Відомо, що теледебати пройдуть у два раунди.

Напередодні дебатів кандидат в президенти США Дональд Трамп заявив, що вимагатиме тест на допінг перед дебатами з Джо Байденом. Він вважає, що американський лідер може виступати під стимулюючими препаратами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: