Люди втратили дім, але не втратили України в собі: Зеленський привітав українців з Днем Конституції

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції, заявивши, що мільйони людей довели з початку війни, що для них Україна справді на першому місці.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції, заявивши, що мільйони людей довели з початку війни, що для них Україна справді на першому місці.

Про це йдеться у його відеозверненні.

«Перше слово першої статті нашої Конституції – «Україна». І з перших хвилин війни мільйони людей довели, що для них Україна справді на першому місці. Всі, хто думав насамперед не про себе, хто розуміє, що в часи війни на перший план виходить ключовий обов’язок. 17-та стаття Конституції. Захист України – це найважливіші функції держави та справа всього українського народу», – сказав президент.

Зеленський наголосив, що відданість цьому щодня доводять мільйони українців. Герої на передовій і ті, хто важко працює для зміцнення держави. Українці, які змінили своє життя, змінили свою професію, але не змінили свого вибору на користь свободи, України, Європи.

«Люди, які, на жаль, втратили власний дім, але, на щастя, не втратили України в собі. Хто знає, що тимчасова окупація не переможе одвічні істини: Україна – єдина, незалежна, Україна – рідна. Всі, хто навчає, і всі, хто навчається. Такі різні, різні за віком, але такі вільні за духом. А одним словом – громадяни. Громадяни України», – заявив він.

Звернення Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Конституції УкраїниОфіс Президента України

Зеленський додав, що кожен громадянин творить Україну на опорах волі, свободи та права – основних засадах Конституції України.

Нагадаємо, минулого року Зеленський запропонував провести загальнонаціональне обговорення нової доктрини України, в якій буде визначено пріоритети її майбутньої трансформації.

На інфографіці «Слово і діло» можна переглянути, які зміни до Конституції України пропонували внести президенти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: