У Пакистані від спеки загинули понад півтисячі людей

Читать на русском
У Пакистані тисячі людей потрапили у лікарні внаслідок спеки. Особливо багато постраждалих у Карачі, найбільшому місті країни.
Фото: EPA-EFE

Тисячі людей потрапили до лікарень і кілька сотень померли внаслідок спеки в Пакистані. Особливо багато постраждалих у Карачі, найбільшому місті країни.

Про це повідомляє BBC.

Температура повітря в місті перевищила 40°C, але через високу вологість спека відчувалася як 49-50°C.

Щодня до міського моргу Карачі надходило від 30 до 40 тіл. Але за останні шість днів їхня кількість зросла до 568, з них 141 було зібрано лише у вівторок. Зазначається також, що «більшість із них були з бідних районів міста».

Три морги Фонду в Карачі вміщують 264 тіла. І всі вони наразі заповнені вщент.

«Ми змушені тримати по три тіла на одній полиці. Нам також довелося терміново поховати 22 незатребувані тіла, протримавши їх набагато менше, ніж звичайно, щоб звільнити місце. Із нестачею місць стикаються всі морги міста, навіть при мечетях та жалобних залах», — розповідає Фейсах Ехді.

Поки що не можна впевнено сказати, що всі вони померли саме від теплового удару, але високі температури, безумовно, були однією з причин смерті.

Хвиля спеки накрила Пакистан минулими вихідними. Влада відкрила спеціальні центри в надії надати допомогу людям, які страждають від спеки. На жаль, далеко не всі, хто потребує допомоги, зуміли її вчасно отримати.

Ситуацію посилюють перебої з подачею електроенергії в Карачі, що призводить до регулярних відключень кондиціонерів та вентиляторів, єдиної можливості врятуватися від спеки.

Метеорологи кажуть, що хвиля спеки в Карачі триватиме до наступного тижня, хоча температури, за прогнозами, будуть дещо нижчими.

Це далеко не перша хвиля спеки, яка цього року накрила Пакистан. За даними агентства Reuters, минулого місяця в провінції Сінд, столицею якого є Карачі, було відзначено майже рекордну температуру в 52,2°C.

Від спеки страждають і найближчі сусіди Пакистану. Наприклад, у столиці Індії Делі спостерігається безпрецедентна тривала спека. Починаючи з травня, денна температура перевищує 40°C, часом наближаючись до 50°C.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось про аномальну спеку в Саудівській Аравії. Кількість паломників, які загинули під час хаджу в Мекку, перевищила 1,3 тисячі осіб.

Раніше повідомлялось, що цьогорічне паломництво Хадж до Мекки відбулося в умовах екстремальної спеки, коли температура постійно перевищувала середні показники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: