Ватикан допоміг звільнити українських священників з полону – Зеленський

Читать на русском
Звільнити двох українських священників з російського полону вдалося за посередництва Ватикану.
Getty Image

Звільнити двох українських священників з російського полону вдалося за посередництва Ватикану.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Національному молитовному сніданку.

«Цими днями ми змогли виконати завдання, яке здавалося багатьом майже нездійсненним. Ми повернули з російського полону і 90 наших воїнів, і десятьох цивільних людей. І серед них християнських священників – Богдана Гелету та Івана Левицького», – нагодав він.

Зеленський розповів, що священники несли службу у парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви у Бердянську Запорізької області. 16 листопада 2022 року окупанти схопили їх та утримували в полоні.

Звільнити священнослужителів вдалося завдяки допомозі Ватикану.

«Завдяки зусиллям нашої команди та посередництву Ватикану, за яке я особливо вдячний, дуже дякуємо, вдалося повернути їх на свободу. Ми вірили, що це вдасться. Ми працювали заради цього. І так само ми з вами повинні не здаватися та боротися за те, щоб повернути додому всіх, усіх наших людей, які ще досі в російському полоні», – додав президент.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері стало відомо, що в Україну з російського полону вдалося повернути 10 цивільних. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, який був захоплений у 2021 році, а також двоє священиків УГКЦ.

Президент Володимир Зеленський опублікував фото звільнених українців, а також відео їхньої зустрічі.

Служба безпеки також показала унікальні кадри спецоперації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: