У Вінниці виділили 200 мільйонів на військові облігації

Читать на русском
У Вінницькій міській раді прийняли рішення виділити майже 200 млн грн на військові облігації. За ці кошти держава може закупити важке озброєння
Фото: dev.ua

Вінницька міська рада прийняла рішення виділити майже 225 мільйонів гривень на підтримку Сил оборони України. З цієї суми 200 мільйонів гривень спрямовано на придбання військових облігацій.

Про це повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Рішення ухвалено 28 червня на 47-й сесії міськради.

«Майже 17 млн грн субвенції спрямовуємо для різних структур Сил безпеки та оборони. 2,3 млн грн субвенції направляємо вінницькому полку зв'язку. 5 млн грн субвенції виділяємо нашому госпіталю на поліпшення умов лікування захисників та захисниць», - йдеться у повідомленні.

До 200 млн грн міськрада планує скерувати на підтримку армії через військові облігації.

«За ці кошти держава може закупити важке озброєння. У міста таких повноважень немає. Тому використовуємо і такий механізм допомоги оборонцям», - додав Моргунов.

Нагадаємо, за добу 23 квітня українці купили через додаток «Дія» військових облігацій більш ніж на 30 мільйонів гривень. Загалом до бюджету вдалося залучити 30 046 542 гривні.

А у березні США запропонували своїм союзникам по G7 створити механізм випуску облігацій на суму щонайменше 50 мільярдів доларів, забезпечених доходами від заморожених активів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: