Зеленський підписав закон про перезавантаження Бюро економічної безпеки

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський ухвалив закон про перезавантаження БЕБ. Він передбачає обовʼязкову переатестацію усіх співробітників органу.
Фото: Радіо Свобода

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про перезавантаження Бюро економічної безпеки. Він передбачає обовʼязкову переатестацію усіх співробітників органу.

Про це стало відомо з сайту Верховної Ради.

Документ підготовлений у рамках зобов'язань, які взяла на себе Україна перед Міжнародним валютним фондом від 24 березня 2024 року.

Законом передбачено відбір нового керівника Бюро економічної безпеки на конкурсі. Конкурсна комісія має складатися із шести осіб, половина з яких – від міжнародних партнерів із правом вирішального голосу.

Також закон передбачає атестацію працівників органу упродовж року після призначення нового директора. Переатестація також проводиться комісією: 6 членів від новообраного директора БЕБ та 6 – від міжнародних партнерів, але на пропозицію українського бізнес-середовища.

Сформувати відповідну комісію потрібно за два місяці, а упродовж 1,5 року повинні призначити директора та переатестувати увесь персонал.

Крім того, документ зобов'язує пройти психофізіологічне опитування із застосуванням поліграфа перед призначенням людини на посаду у відомство.

Нагадаємо, у лютому 2023-го комітет Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільною роботу керівництва БЕБ. Таке рішення підтримали 17 народних депутатів.

А цьогоріч 20 червня Верховна рада ухвалила у другому читанні закон про вдосконалення роботи Бюро економічної безпеки. Закон №10439 підтримали 239 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: