Україна залучила аварійний імпорт електроенергії з трьох країн ЄС

Читать на русском
Україна залучила аварійний імпорт електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини, в енергосистемі ще складна ситуація.
фото РБК-Україна

Україна в п'ятницю залучила аварійну допомогу з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Сьогодні графіки стабілізаційних відключень світла діятимуть весь день.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

«Сьогодні графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено», – заявили в міністерстві.

У відомстві наголошують, що основна причина обмежень – атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 35 203 МВт/год. Експорт не передбачається.

Нагадаємо, нещодавно глава Укренерго повідомив, що до кінця липня в Україні прогнозується важка ситуація в енергосистемі. Тому відключення світла можуть бути жорсткішими в наступні кілька тижнів.

А генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що українцям слід підготуватися до тривалих відключень електроенергії у зимові місяці. Взимку світло можуть давати лише по 6-7 годин на день.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: