Литва передала зброю для військових на Херсонському напрямку

Читать на русском
Литовські партнери передали українським військовим на Херсонському напрямку 5 систем радіоелектронної боротьби.
Фото: Олександр Проскудін

Литовські партнери передали п'ять систем радіоелектронної боротьби для наших військових на Херсонському напрямку.

Про це у повідомляє начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

«Ще п’ять РЕБів для бійців, які працюють на Херсонському напрямку, передали наші литовські партнери. Це - широкодіапазонні системи від виробників NT service та Blue Yellow. РЕБи підтвердили свою високу якість під час тестів», - йдеться в повідомленні.

Допомога стала можливою завдяки попереднім домовленостям під час візиту херсонської делегації до Литовської Республіки.

«Наші військові підрозділи зацікавлені в подальшій співпраці з литовськими виробниками та отриманні широкого спектра їх продукції. Тож працюємо над цим», – додав Проскудін.

Нагадаємо, 27 червня Україна підписала ще дві угоди про безпеку на полях Саміту ЄС у Брюсселі – з Литвою та Естонією. Окрім озброєння, Литва та Україна працюватимуть для визначення джерел фінансування, необхідних для розвитку оборонно-промислового комплексу нашої держави.

А у п'ятницю, 28 червня, Фінляндія виділила новий пакет військової допомоги для України. Це буде вже 24-та партія військової допомоги з боку Фінляндії України

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: