У Польщі розповіли, як Україні перемогти росію у війні

Читать на русском
Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський розповів, як Україна може перемогти ворога у збройному протистоянні.
Фото: Reuters

Росію можна перемогти у збройному протистоянні, і Захід спроможний цьому посприяти.

Про це заявив голова МЗС Польщі Радослав Сікорський під час лекції в британському Фонді Дітчлі, повідомляється на його сторінці у соцмережі Х.

«Всупереч своїй божевільній пропаганді, Росія не є непереможною. Вона програла частину своїх воєн. Кремль можна зупинити й навіть перемогти - ми просто забули про це. Рональд Рейган казав, що його стратегія щодо Радянського Союзу була простою, якщо не сказати спрощеною: «Ми виграємо, а вони програють». Мені подобається такий підхід», - зазначив Сікорський.

Трамп заявив, що у разі перемоги ще до інавгурації закінчить війну в УкраїніЕкспрезидент США Дональд Трамп обіцяє врегулювати війну росії проти України у разі своєї перемоги на виборах-2024 ще до інавгурації.

Міністр наголосив: щоб отримати перевагу над Росією, необхідно заново навчитися перемагати у грі на ескалацію. Один з можливих кроків, - конфіскація всіх 300 мільярдів євро російських суверенних активів. Путін їх вже списав та не сподівається їх повернути. Але він також думає, що нам не вистачить сміливості їх забрати. Поки що Україна доводить, що він має рацію.

На думку Сікорського, Путін шкодує про розпад СРСР. Тому розв'язана ним війна в Україні - це «матч-реванш»та виклик європейським цінностям, безпеці та й взагалі західному способу життя.

«Ми повинні запобігти поширенню конфлікту, але також маємо перемогти. Разом, як частина міжнародного альянсу демократій, ми можемо це зробити», - додав дипломат.

Нагадаємо, нещодавно два ключові радники Дональда Трампа представили йому план припинення війни в Україні, на випадок його перемоги на президентських виборах у США. План передбачає, що Україна отримає військову допомогу лише, якщо почне мирні переговори з росією.

У Зеленського одразу ж відреагували на таку пропозицію, зазначивши, що будь-який план припинення війни з рф повинен базуватися на міжнародному праві, а мир має бути справедливим. Україна має чітке розуміння цього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: