Україна та США обговорили нові поставки Patriot – Кулеба

Читать на русском
Очільник МЗС Дмитро Кулеба обговорив з помічником держсекретаря США Джимом О’Браєном майбутні поставки зброї.
Фото: Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США Джимом О’Браєном. На зустрічі обговорили нові поставки зброї та майбутній саміт НАТО.

Про це очільник МЗС повідомив у соцмережі Х.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

«В першу чергу я подякував Сполученим Штатам за тверду підтримку України. Ми цінуємо останні критичні рішення США підтримати українські удари по військових об’єктах у росії, віддати Україні пріоритет у постачанні боєприпасів протиповітряної оборони та їхню роботу з третіми країнами щодо зміцнення обороноздатності України», – написав Кулеба.

Головною темою розмови було постачання в Україну додаткових систем ППО Patriot. Дипломати позитивно оцінили досягнутий прогрес і скоординували подальші кроки для цього. Також обговорили спільні зусилля щодо забезпечення України додатковою зброєю та боєприпасами.

На порядку денному також був майбутній саміт НАТО у Вашингтоні та його очікувані результати.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що США, Ізраїль і Україна ведуть переговори про постачання Києву до восьми систем ППО Patriot.

Тим часом президент України Володимир Зеленський розповів, яких рішень очікує від липневого саміту НАТО. Він розраховує, що союзники ухвалять рішення щодо посилення ролі Альянсу в координації допомоги у сфері безпеки та тренувань ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: