Верховний суд розгляне скаргу на закриття справи ексголови Рахункової палати

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони обвинуваченням на вирок у справі колишнього керівника органу.
фото: Рахункова палата

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким виправдали колишнього голову Рахункової палати Валерія Пацкана за відсутністю складу злочину у звинуваченнях про незаконне одержання компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 24 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Пацкана винуватим у зловживанні службовим становищем (частина 1 статті 364 ККУ). Йому призначили покаранням обмеження волі на два роки зі штрафом у 10 200 грн та забороною обіймати певні посади протягом трьох років. Водночас у зв'язку зі спливом строків давності обвинуваченого звільнили від відповідальності.

Прокурор САП і сторона захисту подали скарги на цей вирок. Апеляційна палата ВАКС підтримала захист і скасувала вирок, виправдавши Пацкана. Його справу закрили у зв'язку з відсутністю складу злочину. Прокурор САП подав касацію на рішення у справі.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора на вирок Вищого антикорупційного суду від 9 жовтня 2023 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 24 квітня 2024 року щодо (Валерія Пацкана – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, САП вручила обвинувальний акт голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: