На Бєлгородську область рф за рік впали майже 40 планерних авіабомб – WP

Читать на русском

Росія за рік упустила на Бєлгородську область щонайменше 38 планерних бомб, більшість із них не вибухнули.
Ілюстративне фото roe.ru

На Бєлгородську область росії в період з квітня 2023 року до квітня 2024 року впали щонайменше 38 планерних авіабомб.

Про це повідомляє The Washington Post, у розпорядженні якого є документ, перехоплений українською розвідкою.

Перехоплений документ містить таблицю зі списком подій та звітом про ліквідацію наслідків вибухів. Ймовірно, його було складено управлінням з надзвичайних ситуацій Бєлгородської області.

Більшість бомб було виявлено цивільними особами — лісниками, фермерами чи мешканцями сіл навколо міста. У більшості випадків Міністерство оборони рф не знало, коли було запущено бомби, що вказує на те, що деякі з них могли знаходитися там протягом кількох днів.

Згідно з документом щонайменше 4 бомби впали на сам Бєлгород. Ще 7 було виявлено у прилеглих передмістях. Найбільше, 11, упало у прикордонному Грайворонському районі.

Більшість снарядів, що впали на Бєлгородську область, не розірвалися. Багато інцидентів збігаються з публічно відомими випадками про нештатне сходження снарядів.

Нагадаємо, за даними видання Astra, протягом останніх місяців російські війська понад 90 разів випадково обстріляли Бєлгородську область, а також окуповані території України.

12 травня росіяни заявили про нібито влучення української ракети в багатоповерховий житловий будинок у Бєлгороді, там загинули 15 людей. При цьому у Центрі протидії дезінформації заявили, що обвал під'їзду міг статися через підрив чи побутовий вибух.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: