США незабаром виділять Україні пакет допомоги на 2,3 млрд доларів – глава Пентагону

Читать на русском
Сполучені Штати незабаром оголосять про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати незабаром оголосять про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками зустрічі зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим у Вашингтоні, його цитує AP.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Він розповів, що до нового пакету допомоги увійде протитанкова зброя, а також перехоплювачі та боєприпаси для Patriot та інших систем ППО.

Зазначається, що допомога буде надана в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, що дозволяє Пентагону вилучати зброю зі своїх запасів та швидше відправляти її в Україну.

«Україна не самотня, і Сполучені Штати ніколи не відмовляться від цієї підтримки. Разом із приблизно 50 союзниками та партнерами ми продовжимо надавати критично важливі можливості, необхідні Україні для відбиття російської агресії сьогодні та стримування російської агресії завтра», – сказав Остін.

Він також додав, що США мають намір розглянути «більше способів задоволення безпосередніх потреб України у сфері безпеки».

Нагадаємо, 7 червня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні допомоги у 225 млн. доларів. Україна, серед іншого, отримала ракети для систем ППО HAWK, ракети для комплексів Stinger, боєприпаси для HIMARS, а також 155-мм гаубиці та партію артилерійських снарядів калібру 155-мм та 105-мм.

Також повідомлялося, що США виділили Україні 1,5 млрд доларів на енергетику та гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: