Телефонна служба 112 найближчим часом почне працювати ще в одному місті

Читать на русском
Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко повідомив про розширення найближчим часом Служби 112 на Дніпро.
Колаж 24 каналу

Служба 112 найближчим часом запрацює у Дніпрі, а до кінця року планується впровадити її в Одесі.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Служба порятунку 112: як давно в Україні планують запровадити європейську системуЯкщо в Європі єдина екстрена служба порятунку 112 діє вже майже чверть століття, то в Україні чиновники понад 10 років обіцяють її створення.

«Найближчим часом ми плануємо розпочати роботу центру, який покриватиме східний регіон нашої країни та працюватиме у місті Дніпро. Далі ми плануємо розпочати роботу ще одного, четвертого центру, який працюватиме у місті Одеса та покриватиме південний макрорегіон нашої країни», – повідомив Тимченко.

Він нагадав, що у Києві було створено регіональний центр, до якого надалі приєдналися також Київська, Чернігівська, Житомирська, Вінницька та Черкаська області.

З 1 грудня 2023 року МВС розпочало роботу нового комунікаційного центру Служби 112 у Львові, а у перші чотири місяці 2024 року до цієї системи приєдналися такі західні області, як Волинська, Рівненська, Львівська, Хмельницька, Тернопільська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька.

За рік роботи оператори Служби 112 опрацювали понад 2 мільйони дзвінків. Найбільше зверталися до поліції та екстреної медичної допомоги (приблизно рівна кількість дзвінків), далі за кількістю звернень - пожежники та служба газу.

Нагадаємо, в Україні про екстрену службу порятунку 112 заговорили ще у 2008 році. На Київщині повноцінно запрацювала телефонна служба 112 у вересні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: