Нічна атака на Україну: збиті майже всі «шахеди», в одній із областей був приліт

Читать на русском
Сили ППО вночі збивали дрони у Київській, Чернігівській, Житомирській, Сумській, Дніпропетровській та Полтавській областях. На Чернігівщині був приліт по одному з об'єктів.
Getty Images

Російські війська вночі 4 липня атакували Україну 22 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Пуски були здійснені з Курської області.

Про атаку розповів командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Атаку відбивали зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби РЕБ. Як повідомив Олещук, було збито 21 «шахед» у межах Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

На Чернігівщині був приліт. «Понад 5 годин цієї ночі тривала повітряна тривога для Чернігівщини. На жаль, ворожий «шахед» влучив в один з об’єктів області. На зараз без електропостачання залишаються 5963 споживача. Енергетики працюють над відновленням», – повідомив голова ОВА В'ячеслав Чаус.

Нагадаємо, росіяни також безуспішно намагалися атакувати дронами Київ.

Вчора вранці, 3 липня, росія атакувала Україну крилатими ракетами наземного базування «Іскандер-К», керованими авіаційними ракетами Х-59 та «шахедами». Основний удар було спрямовано на Дніпропетровську область.

У Дніпрі в результаті атаки загинули шестеро людей, понад 50 отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: