Росіяни на ТОТ погрожують депортацією українцям, які не отримають паспорт рф

Читать на русском
Росіяни погрожують вигнати українців через блокпост у Василівці, якщо вони не погодяться оформити паспорт рф.
Фото Слово і діло

На півдні України на тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують вигнати українців через блокпост у Василівці, якщо вони не погодяться оформити паспорт рф.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Загарбники вигадали нову схему примусової паспортизації українців в окупаціїНа тимчасово окупованих територіях загарбники планують обмежити користувачів у доступі до інтернету та надавати послуги лише за російським паспортом.

«На захоплених землях є люди, які, незважаючи на окупацію, не можуть залишити рідну домівку за різними обставинами. Саме їхні росіяни примусово паспортизують у рамках імперської політики», – йдеться в повідомленні.

Водночас у ЦНС зазначають, що досі росіяни не змогли паспортизувати більшість населення та змушені вдаватися до погроз.

Зокрема відомо, що під час останніх рейдів на півдні мешканцям обіцяли вигнати їх через блок-пост в Україну та конфіскувати майно.

«Таку практику окупанти вже неодноразово застосували і раніше. Місцевих мешканців показово вивозять на блок-пост і депортують із їхнього рідного краю», – повідомляють у Центрі.

Нагадаємо, росіяни вигадали нову схему примусової паспортизації українців в окупації. Також повідомлялося, що на Запоріжжі росіяни погрожують фермерам за відмову від паспорта рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: