Болгарія може надати Україні 80 мільйонів євро військової допомоги

Читать на русском
Болгарія може надати Україні допомогу на саміті НАТО. Кошти будуть вирахувані із сум, які держава отримує за озброєння, надане Києву.
Фото: МЗС України

Болгарія може надати Україні 80 мільйонів євро військової допомоги на саміті НАТО.

Про це заявив в.о. прем'єр-міністра Дімітр Главчев, передає Радіо Болгарія.

Столтенберг анонсував узгодження на саміті НАТО «суттєвого» пакету допомоги УкраїніПідтримка України буде однією із головних тем саміту НАТО. Столтенберг анонсував узгодження великого пакету допомоги.

«Наша головна мета - захистити наші національні інтереси як союзника по НАТО», - йдеться у заяві Главчев щодо позиції Болгарії на саміті. У промові не уточнялось, на що саме буде виділено цю суму.

Також лідер партії ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) Бойко Борисов заявив, що Болгарія не даватиме Україні гроші готівкою. Співголова партії ДПС (Рух за права і свободи) Делян Пеєвські пояснив, що в заявах Главчева і Борисова немає протиріччя.

«Ці гроші не будуть передані нашою країною безпосередньо Україні, а будуть вирахувані із сум, які Болгарія отримує за озброєння, надане Києву», - уточнив Пеєвські.

Так само Главчев під час спілкування з представниками ЗМІ одобрив пропозиції про те, щоб Болгарія виступила посередником у мирних переговорах або мирних ініціативах між рф і Україною.

«Єдине, на чому слід наголосити, це те, що ці мирні переговори мають відповідати міжнародному праву», - додав Главчев.

Нагадаємо, нещодавно президент Болгарії Румен Радев відмовився як очолювати, так і брати участь в болгарській делегації на саміті НАТО у Вашингтоні. Причина – позиція, яку вона має відстоювати щодо допомоги Україні.

Саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що цьогорічний саміт має зосередитися на створенні дорожньої карти вступу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: