САП скерувала до суду справу про реконструкцію споруд каналізації у Вінниці

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив досудове розслідування справи двох вінницьких експосадовців зверненням до суду з обвинувальним актом.
Олександр Чернятинськийфото: vinbazar.com

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського та начальника відділу капітального будівництва КП Сергія Григорука про розтрату 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища обвинувачених.

За даними «Слово і діло», йдеться саме про Чернятинського та Григорука.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду справу за обвинуваченням колишнього керівника та чинного начальника відділу капітального будівництва КП «Вінницяоблводоканал» у розтраті 10 млн грн бюджетних коштів, виділених на проведення реконструкції об'єктів механічного очищення очисних споруд каналізації у Вінниці», – інформує прокуратура.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому керівнику КП «Вінницяоблводоканал» та начальнику управління цього підприємства. Слідство встановило, що колишній керівник КП у змові з начальником відділу капітального будівництва забезпечив укладання договору на виконання робіт з ремонту каналізації Вінниці. Виконавець надалі придбав необхідне для ремонту устаткування через підконтрольне товариство зі штучним завищенням ціни майже у 2,6 рази. При цьому вартість такого устаткування замовник погодив з порушенням процедури визначення ціни та без належного її обґрунтування. У результаті, за ремонт каналізації комунальне підприємство сплатило на 10,3 млн грн більше за реальну ринкову вартість таких послуг.

Нагадаємо, прокуратура передала до НАБУ справу про привласнення місцевих бюджетів шляхом зловживання службовим становищем комунальними підприємствами Вінниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: