Латвія вже в липні передасть Україні дрони з нової партії

Читать на русском
Латвія передасть Україні ще одну партію безпілотників, перші із 2500 БПЛА надійдуть уже у липні.
Фото: Saeima

Україна цього місяця отримає від Латвії перші дрони з другої партії, яка підготовлена ​​до відправлення. Загалом ЗСУ передадуть понад 2500 бойових дронів різних типів та характеристик на суму 4 мільйони євро..

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Латвії.

Україна та Латвія підписали безпекову угодуУкраїна та Латвія підписали десятирічну безпекову угоду. Латвія зобов'язалася щорічно виділяти військову допомогу на 0,25 відсотків ВВП.

Повідомляється, що першу партію із 300 безпілотників буде доставлено найближчими днями.

«Коаліція безпілотників набирає обертів. Наступною партією в Україну буде відправлено понад 2500 безпілотників, вироблених сімома латвійськими компаніями», – сказав міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

На сайті наголошується, що цього року Міністерство оборони Латвії виділило на коаліцію безпілотників 20 млн євро, з яких понад 10 млн євро призначено для закупівлі безпілотників у латвійської оборонної промисловості.

Наразі до коаліції безпілотників входять 14 країн – Латвія, Україна, Австралія, Німеччина, Данія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Велика Британія, Франція, Швеція та Естонія.

Нагадаємо, що у червні анонсувалося, що Латвія готує до відправки в Україну другу партію БПЛА. Раніше повідомлялося, скільки коштів вдалося зібрати для ЗСУ через Коаліцію дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: