На порталі «Дія» з'являться нові послуги для підприємців

Читать на русском
На державному порталі Дія можна буде оформити ліцензії та дозволи для підприємців, повідомив Михайло Федоров.
Фото: Getty Images

На державному порталі «Дія» можна буде оформити ліцензії та дозволи для підприємців.

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

«Дія» запустила комплексну послугу для бізнесу е-ПідприємецьЗа допомогою нового сервісу е-Підприємець у Дії можна оформити онлайн 10 послуг в одній заяві.

Він розповів, що підприємці зможуть онлайн подавати заяви, відновлювати чи анулювати ліцензії, відстежувати прогрес в обробці документів, а також оплачувати адмінпослуги чи подавати скарги. Послуги розробляються разом із Мінекономіки.

«На першому етапі будуть доступні ліцензії та декларації у сфері охорони праці, з вересня можна буде отримати ліцензію на ветеринарну діяльність. Перелік сфер і послуг поступово розширюватиметься», – підкреслив чиновник.

Він пояснив, що на практиці це виглядатиме наступним чином: людина, яка хоче розпочати ветеринарну практику, зможе подати заяву онлайн без необхідності отримувати ліцензію від Держпродспоживслужби та збирати копії великої кількості документів.

«Система автоматично перевірить документи, які користувач завантажить, і якщо все ок, за кілька хвилин видасть дозвіл чи ліцензію. Якщо система бачить ризик, заяву розгляне представник держоргану, відповідь буде протягом 10 днів», – додав Федоров.

Нагадаємо, в додаток «Дія» незабаром інтегрують ще кілька документів. Йдеться, зокрема, про свідоцтво про шлюб, розлучення та зміну імені.

Раніше у Мінцифри відповіли, чи приходитимуть у «Дію» штрафи за порушення військового обліку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: