ЗМІ дізналися, коли Залужний розпочне роботу послом у Британії

Читать на русском
Колишній головком ЗСУ Валерій Залужний розпочне виконання посольських обов'язків у Великій Британії вже найближчим часом.
Фото: Getty Images

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розпочне виконання посольських обов'язків у Великій Британії вже найближчим часом.

Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на джерела у дипломатичних колах.

Хто і як довго обіймав посаду посла України у БританіїНа інфографіці – хто і як довго обіймав посаду посла України у Британії. Раніше стало відомо, що на цю посаду готують призначення Валерія Залужного.

За даними журналістів, Залужний вже вирушив до Лондона. Очікується, що він розпочне роботу у середу, 10 липня.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського. Зеленський тоді заявив, що таке рішення було необхідним для «перезавантаження» в менеджменті військового командування.

На початку березня стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії. За словами президента, сам генерал бачив себе на дипломатичному напрямі.

Вже на початку травня президент звільнив Залужного з військової служби «за станом здоров'я». А через день генерал був офіційно призначений послом у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: