Антикорупційний суд заарештував пасинка директора КНДІСЕ

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: Bihus.info

Вищий антикорупційний суд узяв під варту пасинка генерального директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиза Олександра Рувіна Назара Шептицького у спробі за хабар поставити «своїх людей» на керівницькі посади регіональних митниць.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у ВАКС.

«Вищий антикорупційний суд застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 23 842 472 грн застави», – сказала керівниця відділу комунікацій суду Олеся Чемерис.

У разі внесення коштів на нього покладуть низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти, прибувати на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання тощо.

Раніше НАБУ і САП затримали пасинка директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиза. Йому та ще одній особі повідомили про підозру у спробі підкупу керівництва Державної митної служби.

Слідчі з'ясували, що зазначені особи пропонували керівництву Державної митної служби 1 млн доларів за призначення своєї людини на посаду керівника Львівської митниці, ще 500 тисяч доларів та 200 тисяч доларів – за посади очільників Волинської і Чернівецької митниць відповідно. Крім того, з'ясувалося, що учасники групи обіцяли керівництву митної служби половину прибутків, отриманих внаслідок незаконної діяльності на митниці.

Нагадаємо, ВАКС заарештував начальника управління Рівненської митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: