Виїхав за кордон за чужим паспортом: колишньому співвласнику ПриватБанку повідомили про підозру

Читать на русском
У ДБР заявили, що олігарх Геннадій Боголюбов виїхав із України за чужим паспортом. Йому повідомили про підозру. Також затримано прикордонника.
ДЖУЛІАН ЕНДРЮС/РЕКС/SHUTTERSTOCK

Колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову повідомлено про підозру через те, що він виїхав із країни за чужим паспортом.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Рейтинг мільярдерів Forbes: як за час війни змінилися статки найбагатших українцівУ рейтингу мільярдерів від Forbes є п'ять українських бізнесменів. На інфографіці – як війна вплинула на розмір їхніх статків.

Крім того, затримано прикордонника, який цьому сприяв.

Слідство встановило, що 24 червня олігарх у супроводі свого близького родича виїхав потягом «Київ — Хелм», хоча відповідно до баз даних не перетинав кордон.

«В ході невідкладних процесуальних дій встановлено, що Геннадій Боголюбов виїхав з країни по недійсному паспорту громадянина України, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав. При цьому підтверджено, що затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич. Водночас польським прикордонникам олігарх пред’явив вже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон», – розповіли у ДБР.

Олігарху та правоохоронцю повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). А Боголюбов отримав підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України).

Прикордонника вже заарештували з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

Нагадаємо, раніше прикордонники пояснили ситуацію із забороною на виїзд для чоловіків із подвійним громадянством.

Також у ДПСУ розповіли, як виросли «тарифи» за втечу за кордон для ухилянтів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: