Ексголову Верховного Суду Князєва помітили на кордоні з Румунією – ЗМI

Читать на русском
У середу, 10 липня, колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва помітили на прикордонному посту. За даними спецслужб, його не затримали.
Фото: Всеволод Князєв / пресслужба Верховного Суду

Ексголову Верховного суду Всеволода Князєва 10 липня виявили на контрольному посту прикордонників у селі Солотвино у Закарпатській області.

Про це повідомив співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки та оборони.

300 електронних браслетів на всю Україну: половина – зайняті, третина – несправніНа балансі Національної поліції є 300 електронних браслетів для підозрюваних та обвинувачених, детальніше – на інфографіці.

За даними спецслужб, Князєва не затримано, а виявлено на контрольному посту — він їхав пасажиром в автівці.

Колишній посадовець зараз не перебуває у відділі прикордонної служби «Солотвино» — прикордонники поінформували поліцію та територіальний центр комплектування, зауважив співбесідник.

Солотвино знаходиться у безпосередній близькості до україно-румунського кордону по річці Тиса.

За даними «Слово і діло», Князєв втекти закордон не намагався. Ексголова Верховного Суду не мав при собі закордонного паспорта та поїхав на відпочинок, оскільки заборони на виїзд зі столиці у нього немає.

Нагадаємо, раніше вдень вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту олігарха Костянтина Жеваго у справі про надання неправомірної вигоди колишньому голові, судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

Як відомо у березні, ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Всеволода Князєва. За версією обвинувачення, Князєв одержав 1,8 млн доларів неправомірної вигоди через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

А у квітні суддю Верховного суду Князєва відсторонили від правосуддя до кінця розгляду справи.

У травні Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет з Князєва, але продовжив до 27 липня строк дії обов'язків покладених на колишнього голову та суддю Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: