Україна підписала безпекову угоду з ще однією європейською країною

Читать на русском
Безпекову угоду підписала Україна із Люксембургом. Країна обіцяла, зокрема, продовжувати надавати військову підтримку Україні у всіх сферах, включаючи сухопутну, повітряну та кіберелектромагнітну.
Фото: Офіс президента України

Україна підписала угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку з Люксембургом.

Про це йдеться на сайті ОПУ.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

Люксембург надав Україні військову допомогу на загальну суму 74,4 млн євро у 2022 році та 96 млн євро у 2023 році. На цей рік військова допомога запланована у розмірі 80 млн євро.

«Люксембург продовжуватиме з такою самою динамікою надавати військову допомогу та підтримку Україні протягом терміну дії цієї Угоди за умови схвалення парламентом», – йдеться в угоді.

Країна обіцяла й надалі відігравати провідну роль в IT-коаліції та за можливості розширити свою участь в інших коаліціях підтримки України.

Люксембург підтримуватиме Україну шляхом надання засобів для розвідки та спостереження (ISR), зокрема в космічній сфері, а також кіберелектромагнітних спроможностей. Країна продовжуватиме підтримувати зміцнення інформаційно-технологічної інфраструктури та спроможностей Сил безпеки та оборони України.

Також Люксембург продовжуватиме надавати довгострокову підтримку в оснащенні та навчанні, включаючи програми підготовки інструкторів, навчання Сил безпеки та оборони України необхідним можливостям.

«Люксембург підтримуватиме Україну у підвищенні спроможностей навчання в кіберсфері, зокрема шляхом надання у розпорядження України навчальних закладів Люксембургу, таких як Cyber Range», – закріплено в угоді.

Нагадаємо, 8 липня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали двосторонню угоду у сфері безпеки.

27 червня такі угоди було підписано з Євросоюзом, Литвою та Естонією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: