ВАКС призначив до розгляду справу судді Печерського райсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням служительки Феміди зі столиці.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням судді Печерського районного суду міста Києва Тетяни Ільєвої у зловживаннях та внесенні неправдивих відомостей до офіційного документа.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвище судді.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Ільєву.

«10 липня 2024 року за результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила до розгляду справу стосовно судді одного з районних судів м. Києва, яка обвинувачується у зловживанні владою та внесенні службовою особою до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей. Засідання з розгляду по суті призначено на 13:30 31 липня 2024 року», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій про підозру. У межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2020 року суддя ухвалила рішення про зняття арешту з 110,7 тисяч євро та 9,3 тисяч доларів, які були арештовані в межах кримінального провадження, обґрунтувавши своє рішення начебто належністю цих коштів іншому громадянину, а не обвинуваченому у справі колишньому віце-президенту державної компанії «Хліб України» Андрію Миханіву.

Проте з'ясувалося, що жодних правових підстав для ухвалення цього рішення у судді не було. Поміж іншого встановлено, що суддя не мала законного права розглядати це питання, оскільки провадження було передано на розгляд по суті. Наразі за суддю внесено заставу і вона перебуває під обов'язками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: