Нідерланди виділять мільйони євро на FPV-дрони для України

Читать на русском
Уряд Нідерландів надасть 20 мільйонів євро на закупівлю FPV-дронів для України у рамках Коаліції безпілотників.
Фото: t.me/zedigital

Уряд Нідерландів надасть 20 мільйонів євро на закупівлю FPV-дронів для України у рамках Коаліції безпілотників.

Про це повідомило міністерство оборони країни.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

Там зазначили, що ціль Коаліції – передати Україні 1 мільйон дронів цього року, а потім розширити постачання на інші типи БПЛА, зокрема розвідувальні.

«Україні потрібно багато ударних дронів. Вони добре зарекомендували себе на полі бою. Разом з 11 іншими країнами ми збираємось надати їх і ми підтвердили це сьогодні на саміті НАТО», – сказав міністр оборони Рубен Брекельманс.

Він додав, що на даний момент на постачання FPV-дронів в Україну реєструвалися понад 265 компаній, у тому числі 9 – нідерландських.

Нагадаємо, зараз до Коаліції безпілотників входять 15 країн – Латвія, Україна, Австралія, Німеччина, Данія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Велика Британія, Франція, Швеція, Нова Зеландія та Естонія. Вже цього місяця Україна отримає від Латвії перші дрони із партії, яка підготовлена ​​до відправлення.

Раніше повідомлялося, що Нова Зеландія виділить на Коаліцію дронів 2,45 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: