Генасамблея ООН сьогодні розгляне українську резолюцію щодо ядерної безпеки

Читать на русском
Генасамблея ООН розгляне підготовлений Україною проєкт резолюції з ядерної безпеки – продовження пункту про ядерну безпеку у формулі миру.
Reuters

Генеральна Асамблея ООН сьогодні, 11 липня, розгляне проєкт резолюції «Безпека та захищеність ядерних об'єктів України, включаючи Запорізьку АЕС».

Про це повідомив постійний представник України в організації Сергій Кислиця.

«Клуб підтримки» росії: які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюційЯкі країни Генеральної асамблеї ООН голосують проти резолюцій, які засуджують дії росії в Україні – на інфографіці. Крім самої рф, постійно це роблять Білорусь, Північна Корея, Сирія.

«У проєкті резолюції Генасамблеї нагадується, що на Саміті наголошувалося, що будь-яке використання ядерної енергії та ядерних установок має бути безпечним, захищеним, надійно охоронятися та не шкодити довкіллю і що українські атомні електростанції та установки, зокрема ЗАЕС, повинні залишатися під повним суверенним контролем України відповідно до принципів МАГАТЕ», – розповів Кислиця.

Він також перерахував країни, які ще до голосування підтримали проект і стали його коспонсорами: Албанія, Андорра, Аргентина, Австралія, Австрія, Беліз, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Канада, Коста-Ріка, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фіджі, Фінляндія, Франція, Німеччина, Грузія, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Японія, Італія, Латвія, Ліберія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Мікронезія (Федеральні Штати), Мʼянма, Нідерланди, Монако, Чорногорія, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Палау, Польща, Португалія, Республіка Молдови, Румунії, Сан-Марино, Сінгапур, Словаччини, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Тонга, Велика Британія, США, Вануату.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про основні пункти спільного комюніке, ухваленого на першому Глобальному саміті миру у Швейцарії.

У лютому 2023 року Генасамблея ООН підтримала українську «формулу миру».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: