Залужний розпочав роботу на посаді посла у Великій Британії

Читать на русском
Колишній головком ЗСУ Валерій Залужний розпочав виконання обов'язків Надзвичайного та Повноважного Посла України у Великій Британії.
Фото: Getty Images

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розпочав виконання обов'язків Надзвичайного та Повноважного Посла України у Великій Британії.

Про це він повідомив у Telegram.

Залужний розповів, що вже вручив копії вірчих грамот Віце-маршалу дипломатичного корпусу, голові структурного підрозділу протоколу Форін-Офісу Вікторії Басбі.

«Перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом моєї діяльності і діяльності посольства», – наголосив він.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського. Зеленський тоді заявив, що таке рішення було необхідним для «перезавантаження» в менеджменті військового командування.

На початку березня стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії. За словами президента, сам генерал бачив себе на дипломатичному напрямі.

Вже на початку травня президент звільнив Залужного з військової служби «за станом здоров'я». А через день генерал був офіційно призначений послом у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: