Іспанія та Сейшели замість служби: завершено розслідування проти колишнього одеського військкома

Читать на русском
Колишнього одеського військкома Борисова судитимуть за неявку та ухилення від військової служби. У 2022-2023 роках він незаконно виїжджав на відпочинок до Іспанії та Сейшелів.
Фото: Суспільне

Правоохоронці завершили розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова, який не з’являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення обов'язків військової служби.

Як повідомляє ДБР, обвинувальний акт направлено до суду.

В Іспанії арештували віллу скандального одеського ексвійськкома БорисоваДБР провело обшуки у скандального ексвійськкома Євгена Борисова в Іспанії. Його віллу та офісне приміщення арештували.

Слідство встановило, що чиновник у 2022-2023 роках виїжджав за кордон як особа, яка нібито постраждала від російської агресії. Зокрема, за допомогою знайомого лікаря він оформляв собі виїзд начебто на лікування після поранення на фронті.

Насправді Борисов їздив на курорти Сейшельських островів та Іспанії. У ході розслідування також було встановлено факт використання ексвійськкомом підробленого документа.

Його звинувачують у ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа), ч. 5 ст. 407 (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем (крім строкової служби), вчинене в умовах воєнного стану), ч. 4 ст. 409 КК України (ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану).

Борисову загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Борисову повідомили про підозру у незаконному збагаченні (цю справу вже передано до суду), у неявці на службу без поважних причин (ч. 5 ст. 407 КК України), в ухиленні від несення обов'язків військової служби шляхом обману, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

28 травня Борисова повторно затримали на виході із СІЗО у Києві після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень. Йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень. Суд знову заарештував його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: