СБУ затримала капітана судна, яке перевозило вкрадене українське зерно

Читать на русском
Затримано капітана вантажного судна, яке протягом 2023-2024 років неодноразово перевозило з Криму вкрадене росією українське зерно.
Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала в акваторії Одеської області іноземне вантажне судно та його капітана. На кораблі неодноразово перевозилося вкрадене українське зерно.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Стало відомо, скільки українського зерна вивезли росіяни з ТОТ за рікРосійські військові продовжують грабувати аграріїв та вивозити українське зерно з тимчасово окупованих територій.

Корабель ходив під прапором однієї з країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення росії на вивезення українського зерна з окупованого Криму.

За даними слідства, протягом 2023-2024 років судно неодноразово пришвартовувалося до морського порту Севастополя, щоб забрати награбоване зерно. Потім вантаж перевозили на Близький Схід на продаж.

Щоб маскувати злочин, капітан періодично вимикав GPS-трекер судна і вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок плавзасобу, повідомили в СБУ.

Капітаном є громадянином однієї із країн Південного Кавказу. Крім нього, до складу екіпажу корабля входило ще 12 іноземців. У ході обшуку на борту судна виявлено документи, засоби навігації та інші речові докази.

СБУ повідомила капітану корабля про підозру за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Судно було відбуксовано на Одещину та рішенням суду заарештовано.

Нагадаємо, що на захоплених територіях України росія вкрала мільйони зернових тонн на суму близько 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: