У ВМС назвали приблизну кількість мін у Чорному морі

Читать на русском
У Чорному морі знаходиться щонайменше кілька сотень мін, доки точну кількість встановити неможливо.
Колаж 24 каналу

У Чорному морі може плавати близько 400 морських мін, але визначити їх точну кількість складно. Через підрив Каховської ГЕС у морі змило невідому кількість мінно-вибухових пристроїв.

Про це в ефірі телемарафону 11 липня повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

«Останні озвучені офіційною владою цифри – це чотири сотні мін, але це досить приблизна кількість, враховуючи те, скільки потрапило мінно-вибухових пристроїв внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС, підрахувати складно», – зазначив він.

За словами речника ВМС, Дніпро було заміновано досить щільно, і після підриву окупантами Каховської ГЕС, велика вода все це змила в Дніпро-Бузький лиман.

«Встановити кількість мін можна буде лише під час проведення операцій із розмінування Чорного моря. Світовий досвід таких конфліктів показує, що це робота на роки», – додав Плетенчук.

Нагадаємо, на одеське узбережжя часто виносить з моря дрейфуючі міни. Раніше під час виходу з українського порту зерновоз натрапив на міну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: