У ЦПД пояснили, для чого росія зробила вкид про підрив дамб Київської та Канівської ГЕС

Читать на русском
У російському МЗС заявили, що Україна нібито готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища. У ЦПД відреагували.
Фото: Укргідроенерго

Представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що Україна нібито хоче влаштувати підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища.

Центр протидії дезінформації відреагував на цей вкид.

Роковини підриву Каховської ГЕС росією: які наслідки екоцидуКаховську ГЕС рік тому було зруйновано внаслідок підриву росіянами. Що зараз відомо про наслідки – на інфографіці.

За даними ЦПД, цими заявами противник намагається викликати паніку серед українців у рамках інформаційної операції «Мир».

«В українське суспільство вкидаються наративи про необхідність «миру будь-якою ціною», тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки росії», – зазначено у повідомленні.

У ЦПД заспокоїли: наразі рф не має засобів і можливостей для знищення дамб у районі Києва та Канева, оскільки об'єкти знаходяться під посиленою охороною і здатні витримати ракетний удар.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня 2023 року російські війська підірвали Каховську ГЕС. Було затоплено близько 80 населених пунктів у чотирьох областях, загинули десятки людей. Кількість жертв на окупованих територіях невідома.

Раніше в ЦПД спростували новий фейк рф про «мирні переговори», пов'язаний із заявою президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: