Верховний суд розгляне скаргу на вирок ексголові банку Курченка

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту колишнього очільника комерційного банку олігарха-втікача.
фото: «Слово і діло»

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 11 років позбавлення волі заочно засудили колишнього голову правління Реал банку Володимира Агафонова за заволодіння коштами. Цей банк належав олігарху-втікачу Сергію Курченку.

Таке рішення 8 липня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Агафонова винуватим в участі у злочинній організації Курченка, заволодіння майном та його легалізації. Суд призначив йому 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна та задовольнив цивільний позов Національного банку України про стягнення 503,84 млн грн в якості відшкодування шкоди. Також ВАКС задовольнив позов Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та ухвалено стягнути з обвинуваченого кошти у сумі 5,57 млрд грн. Апеляційна палата залишила цей вирок без змін. Тому захист подав касаційну скаргу.

«Ухвалою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду від 8 липня 2024 року відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою захисника. Витребувати з Вищого антикорупційного суду матеріали кримінального провадження стосовно (Агафонова – ред.) для розгляду у касаційному порядку», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, голова правління ПАТ «Реал Банк» Агафонов, у складі злочинної організації колишнього президента-втікача Віктора Януковича, причетний до заволодіння 4,7 млрд грн Реал банку, 800 млн грн Національного банку України, отриманих як стабілізаційний кредит. Також Агафонова обвинувачують обвинувачують у заволодінні 865 млн грн коштів Брокбізнесбанку, які були розміщені на рахунку Реал Банку та пізніше виведені на рахунки підконтрольних осіб, та їх подальшої легалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: