МЗС про заяви ворога щодо підриву дамб: це привід ще уважніше слідкувати за діями росії

Читать на русском
МЗС спростувало російські звинувачення у нібито підготовці Україною підриву дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища.
Фото: zeft.in.ua

Міністерство закордонних справ спростувало російські звинувачення у нібито підготовці Україною підриву дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті відомства.

«Не може бути жодної реалістичної мети чи мотиву для України руйнувати власну інфраструктуру чи створювати загрози для власних людей. Що стосується «покладання провини на рф», то російський режим сам чудово справляється з цим завданням власними воєнними злочинами», – наголосили в МЗС.

Зазначається, що у разі атак Москви на ці греблі чи інші об'єкти інфраструктури відповідальність нестиме виключно росія.

Там додали, що справжньою метою таких заяв є спроба Кремля залякати українське суспільство та ввести в оману міжнародних партнерів та медіа.

«Ми закликаємо міжнародні медіа не цитувати російських спікерів без додаткової інформації про попередню історію їхньої брехні та не ставити знак рівності між українськими та російськими заявами», – резюмували у міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що Україна нібито хоче влаштувати підрив дамб біля Києва та Канева. У ЦПД відповіли, що цими заявами противник намагається спричинити паніку серед українців у рамках інформаційної операції «Мир».

Варто також зазначити, що рік тому російські війська скоїли черговий страшний злочин проти українців – підірвали Каховську ГЕС у Херсонській області. Що зараз відомо про наслідки підриву ГЕС – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: