НАБУ завершило розслідувати справу ексглави Держспецзв'язку про заволодіння понад 60 млн грн

Читать на русском
НАБУ завершило досудове розслідування за підозрою організованої групи, до складу якої входив екскерівник Держспецзв'язку Юрій Щиголь.
Фото: Держспецзв'язку

Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове розслідування за підозрою організованої групи, до складу якої входив екс-керівник Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ у Telegram.

«Слідство встановило, що впродовж 2020-2022 років власник групи компаній у змові із керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладанання та програмного забезпечення», - зазначено в повідомленні.

Так, відомство уклало контракти на постачання відповідного ПЗ та послуг та перерахувало у 2021-2022 роках кошти на суму понад 285 млн грн. Проте реальна вартість ПЗ склала 223 млн грн, а різницею більш ніж 62 млн грн і заволоділи учасники злочину.

Серед підозрюваних:

  • голова Держспецзв'язку та його заступник;
  • гендиректор та співробітник держпідприємства;
  • Власник групи компаній (організатор схеми) та один його працівник.

Нагадаємо, у листопаді минулого року НАБУ та САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн.

Щиголю визначили запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою у вигляді застави у розмірі 25 млн грн. Через день після обрання запобіжного заходу він вийшов з-під варти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: