Апеляційна палата не стала розглядати скаргу на угоду у справі філії УЗ

Читать на русском
Апеляційна інстанція не стала розглядати скаргу захисника одного з обвинувачених на затверджену угоду зі слідством.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не стала переглядати угоду про визнання винуватості, укладену з двома фігурантами справи про заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» у сумі 21,5 млн грн.

Таке рішення 9 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд затвердив угоду з колишньою директоркою ТОВ «Інкомм» Надією Богдан та ексфінансовим директором ТОВ «Союз-Енерго» Дмитром Цівуном. Обвинувачена Ірина Гордєєва (Ролько) подала апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу, подану захисницею обвинуваченої (Гордєєвої – ред.), на вирок Вищого антикорупційного суду від 5 червня 2024 року щодо затвердження угоди про визнання винуватості, укладеної між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинуваченими (Богдан і Цівун – ред.), повернути особі, яка її подала. Копію цієї ухвали невідкладно надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу, разом із апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами», – йдеться в рішенні.

Раніше у справі обвинувачували п'ятьох осіб: Надію Богдан, Дмитра Цівуна, Андрія Степаненка, Євгена Хорощака й Романа Кравчука. За версією слідства колишній директор «Укрзалізничпостача» Хорощак, його ексзаступник Кравчук, керівник відділу верхньої будови колії «Укрзалізничпостача» Степаненко нібито за попередньою змовою з директоркою ТОВ «Інкомм» Богдан та фінансовим директором ТОВ «Союз-Енерго» Цівуном у квітні-листопаді 2015 року здійснили закупівлі метизної продукції для потреб держпідприємства за завищеними цінами, чим завдали збитків державному підприємству в особливо великому розмірі. Хорощака, Кравчука та Степаненка продовжують судити, але окремо.

Нагадаємо, у цій же справі також підозрюють українського бізнесмена Олексія Біленького, який, за даними слідства, є бенефіціаром групи компаній «Інкомм». Наразі він переховується в Болгарії, а в Україні його планують судити заочно також у ВАКС.

Також у цьому провадженні окремо судять колишнього народного депутата Валерія Іщенка та ще двох осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: