Україна не може погодитися на менше, ніж жити: Зеленський привітав із Днем української державності

Читать на русском
Зеленський привітав українців із Днем української державності та з Днем хрещення Русі-України.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем української державності, а також із Днем хрещення Русі-України.

Звернення було опубліковано на сайті ОПУ.

Календар свят та пам'ятних дат в Україні: що змінилося за час війни з росієюЯкі нові свята з'явилися в Україні за часів війни за росією, які свята перенесли на інші дати – на інфографіці.

На початку звернення Зеленський нагадав про теракт, який росіяни скоїли тиждень тому, 8 липня – про ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит». Він подякував усім громадянам, які прийшли до лікарні допомагати, а також усім у світі, хто не мовчав після цієї атаки та шукає рішення, щоб підтримати захист України.

«Ми боремося проти страшного ворога, якого не назвеш людиною і який нескінченно далекий від справжнього християнства. Його сутність – це руїни, смерть, яку він несе і яку ми повинні здолати. Україна не може погодитися на менше, ніж жити. На менше, ніж зберегти себе. На менше, ніж залишитися людьми. Україна не підкориться злу, яке проливає кров заради свого хворого самоствердження. Яке зневажає правду і людську, і Божу та знецінює всіх, окрім себе. Росія саме на цьому будує свою державність. Але ми з вами інші», – сказав президент.

Він подякував українцям за вірність державі, нашим цілям та цінностям, які обов'язково встоять, бо мають опору у віках.

«Сьогодні, у День Української Державності, у День хрещення Русі-України, ми згадуємо шлях, який пройшла Україна, і всіма силами зосереджуємося на битві, яку Україна повинна виграти. Ця битва – заради нашої незалежності. Заради того, щоб цю незалежність могли успадкувати наступні покоління. Успадкувати, а не виборювати. Щоб ми їм дали гордість за Україну, а не її біль. І щоби жодні «путіни» більше не сміли приносити сюди руїни та страждання», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше День Української Державності відзначався 28 липня. Його перенесли на 15 липня, щоб він збігався із вшануванням князя Київського Володимира Великого.

У вересні 2023-го Зеленський доручив державним інститутам переглянути систему державних свят та пам'ятних дат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: