Посла України викликали до МЗС Індії через критику Зеленського на адресу Моді – ЗМІ

Читать на русском
У МЗС Індії викликали українського посла через те, що Володимир Зеленський розкритикував візит прем'єра Моді до росії.
wionews.com

Міністерство закордонних справ Індії у понеділок викликало українського посла.

Як пише місцеве видання Economic Times, причиною стали висловлювання президента Володимира Зеленського на адресу прем'єр-міністра Нарендри Моді через його візит до росії.

Індія пояснила відмову від підпису підсумкового комюніке Саміту мируІндія не підписала комюніке Саміту миру, тому що вважає, що до миру можуть привести тільки ті варіанти, які прийнятні для обох сторін.

Також стало відомо, що на тлі коментарів Зеленського Індія відклала засідання спільної робочої групи з питань культури з Україною.

Минулого тижня прем'єр Індії Моді приїжджав до росії з дводенним візитом. Зеленський розкритикував його зустріч із володимиром путіним 8 липня – у день, коли росіяни масовано обстріляли Україну: «Це величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як у такий день лідер найбільшої у світі демократії обіймає в Москві найкривавішого злочинця у світі».

Нагадаємо, Нарендра Моді під час зустрічі з путіним заявив йому, що «війна - це не рішення», а бомби та ракети «не можуть забезпечувати мир».

Раніше Індія відмовилася підписати підсумкове комюніке Саміту миру, в МЗС країни назвали причину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: