Ексрозвіднику Червінському обрали новий запобіжний захід

Читать на русском
Колишньому в.о. командира однієї з частин Сил спецоперацій Роману Червінському обрали запобіжний захід у справі про хабар у 100 тисяч доларів.
фото Суспільне

Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у справі про хабарництво ексрозвіднику Роману Червінському, якого напередодні випустили під заставу у розмірі 9 млн гривень у справі про обстріл аеродрому «Канатове».

Про це повідомляє Суспільне.

Ексрозвідник Червінський вийшов із СІЗОЕксрозвідник Роман Червінський сьогодні вийшов з Кропивницького СІЗО. За нього внесли заставу у розмірі 9 млн грн.

Прокурори просили Червінському цілодобовий домашній арешт. Захист просив обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Адвокати аргументували це тим, що Червінський має пройти медогляд, крім того, він чинний військовий.

В результаті суд ухвалив рішення – цілодобовий домашній арешт.

Адвокати Червінського заявили, що подаватимуть апеляцію.

Зазначимо, у залі суду був присутній і нардеп Петро Порошенко, який днями вніс заставу за Червінського в іншій справі. Він подав заяву, що готовий взяти Червінського на поруки.

Запобіжний захід обрали у справі ще 2020 року. Тоді в мережі з'явилося відео, на якому чоловік, схожий на Червінського, нібито має відношення до вимоги хабара у розмірі 100 тисяч доларів. При цьому адвокати ексрозвідника заявляють, що відео записано незаконно, воно змонтоване та сфальсифіковане.

Але наприкінці грудня 2023 року Роману Червінському повідомили про підозру у спробі заволодіти 100 тис. доларів, видаючи себе посадовцем Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, Романа Червінського підозрювали у перевищенні службових повноважень у справі про ракетний обстріл армією рф аеродрому «Канатове» в Кіровоградській області влітку 2022 року. СБУ затримала ексрозвідника у квітні 2023 року.

16 липня нардеп Петро Порошенко вніс за нього заставу у 9 мільйонів гривень. Наступного дня військовий вийшов із СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: