Суд продовжив обов'язки чотирьом фігурантам справи ексміністра Сольського

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків чотирьом фігурантам розслідування.
фото: Держгеокадастру

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваних у справі колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського про заволодіння землею у Сумській області на 291 млн грн.

Такі рішення 10 і 11 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив 3 млн грн застави ексначальниці Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Наталії Усик. На неї також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Сумської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити їхню дію.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Усик – ред.) у зв'язку із застосуванням щодо неї запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали – два місяці, до 10 вересня 2024 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 10 вересня строк дії обов'язків, покладених на ексначальника відділу у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Сергія Проня. У нього такий самий перелік обов'язків, крім заборони відлучатися з Сумської області. Крім того, продовжили зобов'язання і колишній начальниці юридичного управління ГУ Держгеокадастру Сумщини, а нині першої заступниці начальника цього управління Віті Маліковій. У неї такий самий перелік обов'язків, що і в Усик, але їй дозволили вільно пересуватися не тільки Сумською, але й Київською областю, а також їздити між ними.

Крім того, суддя до 11 вересня продовжив обов'язки, покладені на Миколу Антонюка. У нього такі ж обов'язки, але заборона покидати Рівненську область без дозволу.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, підозрювані організували заволодіння землею в Сумській області, а також спробували заволодіти й іншими ділянками в регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: